Cultuur & Uitgaan
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

010 Rotterdam Uitgaan – 360 Degrees is een avond met house als basis, maar waar ook regelmatig uitstapjes naar obscure afrobeat, disco, boogie en elektronica gemaakt worden. Tijdens de editie van vrijdag 6 november staat de New Yorkse dj, producer, remixer en labelmanager Joe Claussell voor de tweede keer achter de draaitafels in BIRD.Vinylverzamelaar en platenzaakeigenaar
Joe Claussell werd geboren in een grote Puerto Ricaanse familie waar muziek een belangrijke rol speelde. Niet lang nadat op zijn vijftiende voor het eerst in aanraking kwam met het clubleven begon hij vinyl verzamelen. Zijn eclectische smaak zorgde ervoor dat hij zich net zo makkelijk thuis voelde in een discoclub als in punkclub CBGB. Toen hij begin jaren negentig in de New Yorkse East Village kwam wonen, werd hij verliefd op platenzaak Dance Tracks. Hij ontwikkelde een vriendschap met de eigenaar en werd de resident-dj van de winkel. Langzaam bouwde hij hier een toegewijd publiek van muziekliefhebbers op. Uiteindelijk zou hij ook de eigenaar worden van Dance Tracks, maar eerst maakte hij met ‘Awade’ nog een enorme undergroundhit.

Labelbaas, remixer en legendarische dj
Midden jaren negentig richtte Joe het label Spiritual Life op en in diezelfde periode stond hij samen met vriend Jerome Sydenham aan de wieg van Ibadan Records. Op deze labels kwam onder andere werk uit van Ten City, Mateo & Matos en Slam Mode. Ook werd hij een veel gevraagd remixer, waarbij hij onder andere nummers van Femi Kuti,  Beth Orton en Herbie Hancock onder handen nam. In ongeveer dezelfde periode werd Joe Claussell een van de dj’s van de legendarische New Yorkse ‘zondagmiddag’ Body & Soul. Zes jaar lang kwamen muziekliefhebbers uit New York en de rest van de wereld luisteren en dansen op zijn volstrekt unieke mix van soul, disco, funk, house en zelfs klassieke muziek.

Uiteraard zal de avond opgewarmd worden door 360 Degrees-resident Thelonious.

Wanneer: vrijdag 6 november 2015
Aanvang: 23.00 uur
Waar: BIRD, Raampoortstraat 26, Rotterdam
Toegang: € 10,- (early BIRD) / € 15,- (pre-sale + door)
Tickets: https://bird.stager.nl/web/tickets/33356
Meer info: www.bird-rotterdam.nl

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur

DJ Guide Rotterdam

DJGuide.nl Party feed (rotterdam)

RSS Party feed

Uitgaan

Beheerders gezocht banner