Cultuur & Uitgaan
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Samenwerking Y.M.P en Rotterdams Philharmonisch Orkest

010 Kunst Cultuur Muziek - Het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Y.M.P. slaan de handen ineen voor het programma ‘To be’ dat op 24 en 25 september plaatsvindt in de Doelen in Rotterdam. Het concert is een crossover tussen hiphop en klassieke muziek, met muziek, spoken word, theater en visuele beelden. Het Rotterdamse orkest en de woordkunstenaar werkten eerder dit jaar samen, daar ontdekten zij al raakvlakken die de basis zijn voor deze concerten.

Eerdere samenwerking
Op Bevrijdingsdag werd een video gelanceerd door het Rotterdams Philharmonisch Orkest: een ode aan de vrijheid, waar vier Rotterdamse artiesten aan meewerkten. Een van hen was de Rotterdamse woordkunstenaar Y.M.P.. Nu krijgt de samenwerking een vervolg met een avondvullend programma in de Doelen, waar de woordkunstenaar nieuw werk gaat componeren in combinatie met werk van een bijzondere componist.

Nieuwe vormen voor een breed publiek
Voor het Rotterdams Philharmonisch Orkest is de samenwerking een logische volgende stap. “De vernieuwing, die het op video heel goed deed de afgelopen maanden, willen we graag ook naar een live-ervaring vertalen. Dat is een creatief spoor dat we voor onszelf uitzetten, naast alles wat we online blijven doen. Het experiment aangaan, daar zijn wij al langer in geïnteresseerd. En het past wel bij ons om daar nu nog iets meer ruimte voor te maken”, aldus directeur van het Rotterdams Philharmonisch Orkest George Wiegel. Y.M.P.: “Deze samenwerking is een droom die uitkomt. Ik heb vanaf het begin van mijn carrière altijd gezegd dat ik ooit muziek ga maken voor het orkest. Dat waren grote woorden, tijd om het nu om te zetten naar grootse daden. In deze productie worden klassieke muziek en hiphop een geheel.”

Meer informatie
De concerten vinden plaats in de Doelen op 24 en 25 september.
Meer informatie vindt u op de website van het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur

Uitgaan