Economie & Duurzaamheid
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

010 Rotterdam Economie Opleiding - Op maandag 3 december heeft SVH, namens de commissie Beste Leerbedrijf Horeca, bekendgemaakt welke leerbedrijven de top 3 van de wedstrijd hebben behaald. Na een jaar afwezigheid van Rotterdamse leerbedrijven in deze top 3, heeft De Euromast Rotterdam een plek weten te veroveren. Zij gaan de strijd verder aan voor de titel ‘Beste Leerbedrijf Horeca 2018/2019’, samen met Hotel Okura Amsterdam en Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden.

De Euromast completeert de top 3 na een jaar afwezigheid van deelnemers uit Rotterdam. Bij dit leerbedrijf wordt volgens een strak leerplan per leerling een steeds hoger niveau bereikt. Het goed gestructureerde Rotterdamse leerbedrijf onderscheidt zich door de persoonlijke aandacht die zij hebben voor de leerling, die veel vrijheid krijgt om zich te ontplooien. Hierdoor kunnen leerlingen echt doen wat ze het liefste doen waardoor hun zelfverzekerdheid ook een boost krijgt.

 

Top 3

Hotel Okura, De Euromast Rotterdam en Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden wisten zich als beste te onderscheiden. Ze blinken uit in een goede samenwerking met scholen, deelname aan verschillende brancheactiviteiten en hebben veel aandacht voor de leerling als individu. Bovendien zijn zij sterk in het begeleiden van leerlingen, aangezien de leerlingen ook de samenhang tussen de verschillende afdelingen binnen het bedrijf meekrijgen en leren. Hierdoor krijgen de leerlingen een breed beeld van de mogelijkheden in de branche en staan zij zelfverzekerd op de werkvloer. Door deze aanpak maken deze leerbedrijven het werken in de horeca aantrekkelijker en stomen zij een nieuwe generatie klaar die echt enthousiast is over het vak. Ricardo Eshuis, commissievoorzitter van de wedstrijd en directeur SVH voegt daaraan toe: "De genomineerde bedrijven blinken uit in het integreren van leren en werken op de werkvloer. Het gaat veel verder dan alleen het begeleiden van BBL-leerlingen. Leren en ontwikkelen is bij de top 3 onderdeel van de bedrijfsvoering en is een doel op zich voor medewerkers en management."

Bijzonder is dat de runner up van vorig jaar, Hotel Okura Amsterdam nu weer bij de top 3 zit en de verbeterpunten vanuit de commissie heeft doorgevoerd. Van der Valk is de bakermat van House of Hospitality: een hybride vorm van werken en leren voor de BOL-opleiding Manager/Ondernemer horeca. Learning on the job is het vertrekpunt van iedere startende medewerker en leerling.

 

Finale

De leerbedrijven uit de top 3 krijgen binnenkort bezoek van de gehele commissie. Daarna zullen ze in spanning moeten wachten op de uitslag, die bekend wordt gemaakt op dinsdag 8 januari 2019 tijdens de Horecava in de RAI in Amsterdam. De finale zal plaatsvinden vanaf 16.00 uur in de wedstrijdarena van het Gastronomisch Gilde na het NK leerling-leermeester. Kom jij de leerbedrijven aanmoedigen in de finale?

 

Winnaar 

De winnaar mag niet alleen een jaar lang de titel Beste Leerbedrijf Horeca 2018/2019 dragen, maar wint ook de award, met bijbehorend muurbordje en mag een dag meelopen met een SVH Meester naar keuze. Bovendien mag het leerbedrijf een persoon afvaardigen voor de branchevaststellingscommissie van SVH waarin hij samen met andere grote branchepartijen een belangrijke stempel drukt op het vaststellen van de kwaliteitsstandaarden in de horecabranche.

 

Beste Leerbedrijf Horeca

De wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is in het leven geroepen om leren in de praktijk te stimuleren en de waarde van leerbedrijven en leermeesters voor de horecasector onder de aandacht te brengen. Kijk voor meer informatie over de wedstrijd op www.besteleerbedrijfhoreca.nl

Economie & Duurzaamheid

Economie & Duurzaamheid

17 januari 2019

Categorie Economie & Duurzaamheid op NLMagazine

Greenchoice

One.com