Economie & Duurzaamheid & Educatie
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Over het duurzaam produceren en distribueren van voedsel in de stad.

10 Rotterdam Duurzaamheid – Heeft  u interesse  in de  productie van voedsel in onze eigen stad? Verbouwt  u zelf ook in uw eigen tuin of  op het balkon? Vindt u het ook jammer dat er zoveel voedsel wordt weggegooid ? Over deze vormen van nieuwe voedselproductie en het gebruik van afval gaat een lezingencyclus die de Gemeente Rotterdam in samenwerking met Inholland organiseert.

Op 12 oktober tussen 18:00-21:00 zal de eerste lezing plaatsvinden over ‘Voeding & Duurzaamheid’ in de Wereld van Smaak, in de Markthal in Rotterdam.

U kunt erbij zijn en kennismaken met toonaangevende sprekers en bedrijven. Ook staat er een buffet en een drankje voor u klaar, in kader van wereldvoedseldag en duurzaam voedsel is gekozen voor een no waste buffet. De lezing wordt gegeven door experts op het gebied van voeding.  Prof.dr. Olaf van Kooten hoogleraar van de Universiteit van Wageningen en lector Duurzame verbindingen in de Greenport bij Inholland Delft, leidt de avond.  Maren Schoormans van Koppert Biological Systems en Priva vertelt over duurzame voedselproductie. Hans Dagevos, lector ‘Sociale innovatie in het Groen’ bij Hogeschool Inholland en consumptie-socioloog bij Wageningen Economic Research, spreekt over voedseltransitie.  Ook zijn er bedrijven en studenten aanwezig. Aan het einde van de lezing vindt er een netwerkborrel plaats waar u de gelegenheid heeft om met elkaar na te praten en contacten te leggen.

De kosten bedragen per lezing € 25.- euro. Voor aanmelden en informatie kunt u terecht op de website: www.inholland.nl/academy/voorlichting/lezing-voedsel-en-de-stad

Tussen oktober 2016 en april 2017 gaan er 5 lezingen plaatsvinden. De lezingenreeks is opgezet rondom een 5-tal thema’s. Dit zijn voeding & duurzaamheid, voeding & gezondheid, agrologistieke netwerken, internationalisering en sociale innovatie. Iedere lezing kent dus een eigen thema met verschillende sprekers en pitches. De lezingen zijn interessant voor mensen die geïnteresseerd zijn in duurzaam voedsel en hier graag meer over willen weten. 

Economie & Duurzaamheid

Geen feed gevonden

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur

Beheerders gezocht banner