Economie & Duurzaamheid & Educatie
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

75.000 maaltijden gered met anti-verspillingsapp

010Rotterdam Maatschappij/Duurzaamheid - Ieder jaar wordt in Nederland tussen de 1,7 en 2,5 miljoen ton eten verspild. Een probleem met een ongekende belasting op het milieu. Niet alleen het eten gaat verloren, maar ook alles wat nodig was om dat eten te produceren: water, landbouwgrond, mankracht en transport. Steeds meer ondernemers uit Rotterdam willen voorkomen dat het eten waar zij tijd, liefde en moeite in hebben gestoken, verloren gaat. Om in actie te komen tegen voedselverspilling kiezen al 140 winkels voor een samenwerking met ‘Too Good To Go’.
En zij zijn goed bezig: door samen te werken met de anti-verspillingsapp zijn al 75.000 maaltijden gered. Dat zijn 75.000 maaltijden die sinds januari 2018 op een bord zijn beland in plaats van in de vuilnisbak. En dus: winst voor het milieu, ondernemers en consumenten. 
 

App tegen voedselverspilling
Anti-verspillingsapp Too Good To Go helpt sinds januari 2018 ondernemers die iets willen doen tegen voedselverspilling. Restaurants, supermarkten, bakkerijen, hotels en andere winkels verkopen hun dagelijkse overschotten via de app voor een verlaagde prijs aan consumenten. Hierdoor belanden nog perfect eetbare producten op een bord in plaats van in de vuilnisbak en wordt de impact op het milieu tot een minimum beperkt. Too Good To Go heeft inmiddels een landelijke community van bijna 1 miljoen geregistreerde app-gebruikers die bij ruim 2.000 aangesloten locaties terechtkunnen om een ‘Magic Box’ te redden. Wat je krijgt bij een locatie, is afhankelijk van wat er die dag overblijft. De naam ‘Magic Box’ zegt het al: iedere maaltijd is een verrassing. In heel Nederland zijn via de app al 1,2 miljoen maaltijden gered.

Eten redden in Rotterdam
Door heel de stad kunnen maaltijden gered worden. Voor een overheerlijk diner, lunch, brunch of een tussendoortje staan er locaties in de app.
Vlaamsch Broodhuys: Het is geen geheim dat de bakkers bij Vlaamsch Broodhuys bekend staan om het bakken van hun voedzame en smaakvolle zuurdesembrood. Ook ben je aan het juiste adres voor koekjes, cakejes en taartjes. Allemaal veel te lekker om weg te gooien. Voor een Magic Box kun je terecht bij alle locaties in Rotterdam en word je verrast met allerlei heerlijks wat er die dag overblijft.
Westerkaatje: Bij traiteur Westerkaatje in Kralingen bereiden ze dagelijks de lekkerste gerechten, hapjes en maaltijden met verse ingrediënten. Als je kookt met verse ingrediënten wil er nog wel eens iets over zijn. Zonde als de creaties van de kok weggegooid moeten worden. Met het kopen van een Magic Box krijg je een heerlijk verrassingsmenu mee naar huis.
Dudok Patisserie: De heerlijke Dudok appeltaart, gebakken volgens een geheim recept, werd al heel snel behoorlijk beroemd. Vandaag kennen we Dudok niet alleen van de appeltaarten, maar ook van de iconische Red Velvettaart, Citroen Meringuetaart of Brownietaart. Ga voor een Magic Box vol zoetigheid langs bij de patisserie aan de Westewagenstraat.
Rotterdam Marriot Hotel: Bij Rotterdam Marriot Hotel staat iedere ochtend een overheerlijk ontbijt klaar, vol vers en lekker eten. Maar de ene dag hebben de gasten minder trek dan de andere, dus wil er nog wel eens wat overblijven. Check in de Too Good To Go app of er eten overblijft en koop een goed gevulde Magic Box met ontbijtproducten.

Economie & Duurzaamheid

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur

 
 

Advertentie