Economie & Duurzaamheid & Educatie
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

010 Rotterdam Economie - Het Rotterdamse bulkoverslagbedrijf EBS krijgt van FNV Havens tot vrijdag 13 maart, 12.00 uur om op de eisen van de werknemers voor een nieuwe cao in te gaan. Als het bedrijf niet akkoord gaat, volgen er werkonderbrekingen voor kortere of langere duur. Dat schrijft de vakbond in een ultimatum aan EBS dat vandaag verstuurd is.

De bond onderhandelt sinds november met de directie over een nieuwe cao. De bond wil een loonsverhoging van 3 procent per jaar, bovenop de automatische prijscompensatie, reparatie van het derde WW-jaar en een goede ouderenregeling. Daarnaast moeten er afspraken komen over voldoende personeel om de werkdruk aan te pakken.

Te mager
Tot nu toe biedt de werkgever niet meer dan loonsverhogingen van 2,5 procent voor 2020 en 1 procent voor 2021. Ook wil EBS geen afspraken maken over voldoende personeel, geen goede reparatie van het derde WW-jaar en slechts een zeer matige ouderenregeling. Cees Bos, bestuurder FNV Havens: ‘Onze leden hebben dit bod unaniem als veel te mager afgewezen.’

Afschepen
Volgens de bond is de actiebereidheid groot. ‘De vorige cao was afgesloten in economisch slechte jaren. De loonstijgingen waren minimaal, zeker in vergelijking met cao’s bij andere bedrijven. De EBS-medewerkers hebben nog niets gemerkt van het economisch herstel. Logisch dat ze nu een verbetering willen. Ze laten zich niet afschepen’, aldus Bos.

150 mensen
EBS is onderdeel van de HES-groep en heeft in Rotterdam twee terminals. Het bedrijf slaat agrarische producten, kolen en houtpellets over. Productiebedrijven die afhankelijk zijn van deze grondstoffen, kunnen in de problemen komen als de acties langer duren. Bij EBS werken ongeveer 150 mensen.

Foto: FaceMePLS

Economie & Duurzaamheid

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur

 
 

Advertentie