Politiek & Maatschappij
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Woensdag 20 oktober, 22.20u, NPO 2

010 Rotterdam Maatschappij - Andere Tijden opent het nieuwe seizoen met een aflevering over de krottenkoning van Rotterdam. Andere Tijden is de komende maanden op het vertrouwde tijdstip van woensdag na Nieuwsuur zien, en incidenteel met extra lange beeldspecials.

Daarnaast publiceert het geschiedenisprogramma op YouTube nu wekelijks een nieuwe korte video gelinkt aan de actualiteit: Andere Tijden Short History 

Woensdag om 22.20 uur op NPO 2: De krottenkoning van Rotterdam. Speculanten storten zich al enkele jaren massaal op de Nederlandse woningmarkt. Andere Tijden gaat terug naar de jaren 70, naar de beruchte ‘krottenkoning’ Fennis, die duizenden huurwoningen opkoopt in de oude wijken van Rotterdam. Bewoners betalen huur aan een van de vele ondernemingen van Fennis, maar de woningen zelf worden sterk verwaarloosd. Na jaren van bewonersacties, huurstakingen, rechtszaken en dwangbevelen ziet Fennis zich door een faillissement genoodzaakt zijn woningbezit aan de gemeente te verkopen om zijn miljoenenschuld aan hypotheekbanken en de gemeente Rotterdam deels in te lossen. Zelf vertrekt hij naar het buitenland.

Afbeelding van David Stephanus via Pixabay

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur

Politiek & Maatschappij

Geen feed gevonden

Beheerders gezocht banner