21
do, mrt

Economie & Duurzaamheid
Tools
Typography
 • Smaller Small Medium Big Bigger
 • Default Helvetica Segoe Georgia Times

010 Rotterdam - Er is een cao-akkoord voor de medewerkers van de RET, het Rotterdamse  vervoersbedrijf. De RET verzorgt het openbaar vervoer in en rondom Rotterdam. Dit cao-akkoord, met een looptijd van een jaar, biedt hen een structurele loonsverhoging van 1,5 procent. Deze gaat, met terugwerkende kracht, in per 1 februari van dit jaar. Daarnaast krijgen de lagere inkomens (tot en met schaal 6) een maandelijks toelage van 40 euro en medewerkers met een inkomen vanaf schaal 7 een toelage van 27,50 per maand.‘Mooi dat er voor de trambestuurders, buschauffeurs en alle andere medewerkers van de RET nu een akkoord is. Een akkoord dat ik positief durf aan te bevelen bij onze leden. 1,5 procent loonsverhoging is een goed resultaat, maar ik ben ook zeer tevreden dat er afspraken zijn gemaakt over het in dienst nemen van mensen met een arbeidsbeperking en dat er gewerkt gaat worden aan verjonging. De jeugd heeft immers de toekomst.’, aldus Eric Vermeulen, cao-onderhandelaar bij FNV Publiek Belang.


Naast afspraken over loon, zijn er afspraken gemaakt over het in dienst nemen van arbeidsgehandicapten. De RET streeft ernaar om de komende jaren tenminste 20 banen voor hen te realiseren. Het vervoersbedrijf gaat ook werken aan verjonging en het beperken van de inhuur van externe medewerkers. Ook heeft de RET toegezegd om de afspraken uit het sociaal akkoord 2014 over de duur en opbouw van de ww na te komen.


Volledig onderhandelingsakkoord

Het volledige onderhandelingsakkoord is te vinden op www.fnv.nl/onderhandelaarsakkoord-ret.
Er wordt een ledenvergadering georganiseerd voor de FNV-leden bij de RET, waar zij hun mening kunnen geven over dit akkoord.

 

 

NL Magazine
 • WOZ-waarde woningen

  NLMagazine.nl Mar 10, 2019 | 11:54 am

  WOZ-waarde woningen Published in: Economie & DuurzaamheidNL Magazine Economie - Binnenkort ontvangt u van uw gemeente de WOZ-waarde van uw woning. Of misschien heeft u deze al ontvangen. Controleer deze in ieder geval heel goed!

  Read more...
 • Eerste lustrum SKBL, 2014 – 2019

  NLMagazine.nl Mar 10, 2019 | 11:23 am

  Eerste lustrum SKBL, 2014 – 2019 Published in: Cultuur Uitgaan Entertainment Media LifestyleNL Magazine Cultuur - Op 20 februari 2019 bestond Stichting Kastelen, Buitenplaatsen en Landgoederen (SKBL) vijf jaar.

  Read more...
 • De gezondste opa van Europa

  NLMagazine.nl Mar 4, 2019 | 19:24 pm

  De gezondste opa van Europa Published in: Lifestyle & GezondheidNL Magazine Lifestyle Gezondheid - William Cortvriendt komt, in samenwerking met Erna Sassen, met een nieuw boek over gezond eten en leven, maar nu voor kinderen. Eetgewoonten worden aangeleerd in de kindertijd. Dát is het moment om aan bewustwording te werken.

  Read more...
 • Laat de politiek zich sponsoren door de voedselindustrie?

  NLMagazine.nl Mar 4, 2019 | 09:30 am

  Laat de politiek zich sponsoren door de voedselindustrie? Published in: Politiek & MaatschappijNL Magazine Politiek - Net nu Europa zich komende maanden buigt over cruciale voedselwetgeving, pompt Coca-Cola geld in de sponsoring van het voorzitterschap van de Europese Unie. Coca-Cola is hiermee dus officieel 'platinum partner' geworden van het Roemeense voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie! Op deze manier verwerft Coca Cola. Door sommigen de ‘Junkfood gigant’ genoemd, een sterkere positie in het centrum van de ‘Brusselse’ macht. 

  Read more...
 • Vrouwendag: Themarondleiding Politieke Powervrouwen

  NLMagazine.nl Mar 3, 2019 | 09:40 am

  Vrouwendag: Themarondleiding Politieke Powervrouwen Published in: Politiek & MaatschappijNL Magazine Maatschappij - 8 maart is het Internationale Vrouwendag en daarom besteedt ProDemos op en rond deze dag met een speciale themarondleiding aandacht aan vrouwen uit de Nederlandse politieke geschiedenis. Met krachtige vrouwen die vorm hebben gegeven aan het Nederland van vandaag. Vrouwen die een ideaal voor ogen hadden en daarvoor streden.

  Read more...
 

Nieuws Rijnmond